Anno nu

Door Ps3gamer91 op vrijdag 1 augustus 2014 15:13 - Reacties (11)
Categorie: -, Views: 1.988

22 jaar oud... Dat ben ik! Echter met een gebrek aan levenservaring, oudere mensen zullen dan waarschijnlijk anders denken over deze post.

Anno nu: zie ik de maatschappij zowel nationaal als internationaal flink achteruit gaan. In mijn 22 jaren heb ik het gevoel alsof we met z'n allen op een keerpunt staan. Conflicten worden steeds erger, er is sprake van een stijgende anti-semitisme in Nederland en er gaan grotere kloven ontstaan tussen religie/afkomst in Nederland. Selectieve berichtgeving van bepaalde kranten? (Telegraaf met een populistische insteek bijv.): ik denk het niet; ik lees veel kranten en veel opinies.

Soms heb ik het idee dat er een clash gaat ontstaan, hetzij nationaal, hetzij internationaal. En ik denk dat dit gaat gebeuren in de komende 20 jaar. En daar bedoel ik heus geen 3e-Wereldoorlog mee, maar wel schokkende gebeurtenissen zoals politieke moorden of genocide in Europa(ja alweer). Dit gebaseerd op mijn gevoel en m.i. Een stijgende lijn in bovengenoemde punten.

Voor mij zijn deze turbulente tijden de meest extreme uit mijn leven. Echter lopen er hier wat oude rotten rond ( ;) ) die misschien eenzelfde tendens zagen toen ze jonger waren. Ik ben benieuwd of die mensen eenzelfde mening delen of er anders naar kijken. 'Jullie' hebben de koude oorlog misschien meegemaakt, misschien waren de spanningen toen erger?

3 x triple 20 maakt?

Door Ps3gamer91 op vrijdag 3 januari 2014 00:10 - Reacties (6)
Categorie: -, Views: 4.677

Juist ja, 180! Een apart getal 180.. In de bepaalde context kun je stellen: 180 graden is 'de andere kant op' en dat is precies wat ik met 180 bedoel; een draai van 180 graden.

Wat een jaar was 2013 eigenlijk, jaar van de NSA wat jullie Tweakers natuurlijk niet moet zijn ontgaan. Wat stelt privacy eigenlijk voor?

Artikel 10 van de grondwet: Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer. Dit komt niet echt terug in de wijze waarin privacy hoort worden gewaarborgd door bijvoorbeeld de NSA. a la, we praten in dit geval wel over internationale regelingen waaronder de Patriot Act enzovoort wat dit verhaal extreem complex maakt.

Het jaar van de teloorgang van mensenrechten in Syrie, het heeft daar een dieptepunt bereikt. Triest.

Het jaar waarin hier in Nederland ook genoeg triestheid te zien was, waarin familiedrama's nog steeds actueel zijn, waar zinloos geweld nog aan de orde van de dag is en een ' I dont give a shit' mentaliteit heerst van vooral mensen van mijn leeftijd.

Het jaar waarin zwarte Piet nog nooit zo beroemd was, helaas op de verkeerde manier vind ik. Waarin racisme en discriminatie ten onrechte werd genoemd(!)

Het jaar waarin diversiteit (vooral in afkomst ), mede door de zwartenpieten discussie negatiever is belicht.

Het jaar Waarin Prins Friso uiteindelijk is overleden en we onze eerst Koningsdag hadden.

Het jaar Dat in het teken stond van de laatste stuiptrekkingen van de crisis(?)

Het jaar Waarin de Filipijnen werd getroffen door de woeste natuur, en waarin de wereld erg vrijgevig was. Ik hoop dat alles op de goede plek komt.


Maar ook op persoonlijk vlak was 2013 een bewogen jaar.

Voor mezelf wil ik dat 2014 een jaar van kalmte wordt. Ik wil me kunnen concentreren op mijn studie, een nieuwe liefde zie ik nu nog niet echt zitten... Maar wie weet wat er gaat komen, ik leef met de dag en sta open voor nieuwe dingen.


http://gieterveen.com/wp-content/uploads/2013/03/darts180_021.jpg

Het is verdomd hard nodig dat men eens zich achter de oren gaat krabben, waaronder ikzelf ook om te kijken of wij niet langzaam afstevenen op een soort afgrond waarin wij totaal geen oog meer voor elkaar hebben... Dat zou jammer zijn niet? We moeten een draai van 180 graden maken om niet die afgrond in te gaan.

De eerste keer het getal '180' was gisteren, gegooid door onze grote vriend Michael van Gerwen. Ik hoop dat 2014 in het teken staat van het getal 180, het betekent meer dan alleen 3 x triple 20.

----------------------------------------------------
Bij deze dus mijn (erg korte) terugblik op 2013. Excuus als ik essentiële dingen ben vergeten, waaraan ik niet twijfel!

Ik ben van plan over een aantal dagen een nieuwe post te maken en ik zou het leuk vinden als ik men misschien kan helpen met juridische dingen voor zover een student dat kan ;) ... Als je iets weet of wilt weten kan je een bericht o.i.d. sturen! Ik probeer dan een postwaardig artikel erover te schrijven.

Feedback is meer dan welkom!

Introductie

Door Ps3gamer91 op donderdag 2 januari 2014 12:15 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 2.648

Dag!

Na lang posten en -hopelijk!- relevante reacties te hebben geplaatst heb ik genoeg karma om dus mijn eigen weblog bij te houden.
Graag maak ik van dit voorrecht gebruik!

Ik ben al een tijdje lid, echt slimmer ben ik er niet op geworden denk ik. Ik heb basiskennis van computers en weet hoe hij aan moet, verder is mijn kennis erg beperkt op dit gebied. Afijn, een rookie/broekie/baby dus.

Mijn echte naam is Daniel en studeer rechten. Nu staat de studie in de volksmond bekent als 'droog', 'stom' enz. Dit vind ik dus niet. Ik vind het leuk om te zien hoe dynamisch recht is en hoe actueel het eigenlijk wel niet is. Het is dagelijks van toepassing (lees: koopovereenkomsten enz.)

Ik houd van veel dingen. Over deze dingen wil ik mijn volgende posts ook gaan schrijven. De dingen waar ik van houd zijn niet heel bijzonder:

Ik houd van sporten en ben altijd wel bezig met fitness of voetbal, lekker standaard hé? Ja dat is het zeker, niks op aan te merken.

Daarnaast ben ik. zoals mijn naam al zegt, bezig met gamen. Ook daarin ben ik heel matig en stel ik eigenlijk geen zak in voor. Maar ik vind het wel leuk.

Verder houd ik van dieren en fotografie en probeer deze binnenkort te combineren in een scala aan prachtige foto's met de camera die ik nog moet kopen. Een cursusje fotografie zou dan niet misstaan denk ik dan.

Koken vind ik ook erg leuk om te doen. Vaker wel dan niet lukt het gerecht en dit tovert niet alleen een lach op mijn gezicht, maar ook bij de mensen aanwie ik mijn eten toevertrouw.

Dit waren in hoofdlijnen mijn hobby's. Ohja, ik ben vrijgezel, maar ben geen einzelganger, ik ga met veel mensen goed om.

Nu denk je vast dat ik een 'typical Joe' ben. Dat klopt ook wel. Maar in het dagelijks leven vallen mij genoeg dingen op. Op het gebied van technologie, recht, ethische dingen, nieuws. Hier ga ik óók over schrijven in mijn volgende posts. Het kan 3 kanten op met mijn weblog:

-1: Mijn posts zijn hartstikke boeiend en jullie lezen ze graag
-2: Mijn manier van schrijven is voor mensen erg irritant en ik kan net zo goed stoppen
-3: .......Vul zelf maar in.

Ik hoop op 1 want ik ben best wel een optimist.

Tot ziens? :)