Introductie

Door Ps3gamer91 op donderdag 2 januari 2014 12:15 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 2.616

Dag!

Na lang posten en -hopelijk!- relevante reacties te hebben geplaatst heb ik genoeg karma om dus mijn eigen weblog bij te houden.
Graag maak ik van dit voorrecht gebruik!

Ik ben al een tijdje lid, echt slimmer ben ik er niet op geworden denk ik. Ik heb basiskennis van computers en weet hoe hij aan moet, verder is mijn kennis erg beperkt op dit gebied. Afijn, een rookie/broekie/baby dus.

Mijn echte naam is Daniel en studeer rechten. Nu staat de studie in de volksmond bekent als 'droog', 'stom' enz. Dit vind ik dus niet. Ik vind het leuk om te zien hoe dynamisch recht is en hoe actueel het eigenlijk wel niet is. Het is dagelijks van toepassing (lees: koopovereenkomsten enz.)

Ik houd van veel dingen. Over deze dingen wil ik mijn volgende posts ook gaan schrijven. De dingen waar ik van houd zijn niet heel bijzonder:

Ik houd van sporten en ben altijd wel bezig met fitness of voetbal, lekker standaard hť? Ja dat is het zeker, niks op aan te merken.

Daarnaast ben ik. zoals mijn naam al zegt, bezig met gamen. Ook daarin ben ik heel matig en stel ik eigenlijk geen zak in voor. Maar ik vind het wel leuk.

Verder houd ik van dieren en fotografie en probeer deze binnenkort te combineren in een scala aan prachtige foto's met de camera die ik nog moet kopen. Een cursusje fotografie zou dan niet misstaan denk ik dan.

Koken vind ik ook erg leuk om te doen. Vaker wel dan niet lukt het gerecht en dit tovert niet alleen een lach op mijn gezicht, maar ook bij de mensen aanwie ik mijn eten toevertrouw.

Dit waren in hoofdlijnen mijn hobby's. Ohja, ik ben vrijgezel, maar ben geen einzelganger, ik ga met veel mensen goed om.

Nu denk je vast dat ik een 'typical Joe' ben. Dat klopt ook wel. Maar in het dagelijks leven vallen mij genoeg dingen op. Op het gebied van technologie, recht, ethische dingen, nieuws. Hier ga ik ůůk over schrijven in mijn volgende posts. Het kan 3 kanten op met mijn weblog:

-1: Mijn posts zijn hartstikke boeiend en jullie lezen ze graag
-2: Mijn manier van schrijven is voor mensen erg irritant en ik kan net zo goed stoppen
-3: .......Vul zelf maar in.

Ik hoop op 1 want ik ben best wel een optimist.

Tot ziens? :)

Volgende: 3 x triple 20 maakt? 01-'14 3 x triple 20 maakt?

Reacties


Door Tweakers user Palmolive, donderdag 2 januari 2014 12:20

Hallo Daniel, welkom op Tweakers :) Ook al zit je er al een tijdje op natuurlijk :P

Door Tweakers user lionzeye, donderdag 2 januari 2014 13:37

Veel blogplezier!

Door Tweakers user levik7, donderdag 2 januari 2014 19:34

Ik ben benieuwd!
Wanneer komt je eerste 'echte' blog?
Ik ga hem zeker lezen en dus: tot ziens!

Door Tweakers user Grin, donderdag 2 januari 2014 23:35

(+)1, kom maar door met de schrijfsels! :)

Door Tweakers user tpb102718, donderdag 2 januari 2014 23:53

Ook hier +1. Leuk altijd als er iemand met (ook) juridische kennis iets bijdraagt aan de community. Er zijn een hoop mensen die denken dat ze weten hoe iets zit, maar maar weinigen die precies weten + het kunnen uitleggen. Zeker omdat het recht inderdaad dynamisch is, en zich steeds moet aanpassen aan de vooruitgang.
Ik ben benieuwd naar je blogs!

Door Tweakers user Freeze1987, vrijdag 3 januari 2014 10:32

Succes met je blogs! Rechten is vanwege zijn vele gebieden natuurlijk ook een veelzijdige studie, heb je daarin al een voorkeur ontwikkeld?

Zou je het relateren aan Tweakers dan is ICT en recht een gebied wat volgens mij nog steeds teveel in de kinderschoenen staat. Wellicht (voor jou en de community) leuk om hierover in de toekomst te bloggen?

Door Tweakers user Ps3gamer91, vrijdag 3 januari 2014 13:24

Freeze1987 schreef op vrijdag 03 januari 2014 @ 10:32:
Succes met je blogs! Rechten is vanwege zijn vele gebieden natuurlijk ook een veelzijdige studie, heb je daarin al een voorkeur ontwikkeld?

Zou je het relateren aan Tweakers dan is ICT en recht een gebied wat volgens mij nog steeds teveel in de kinderschoenen staat. Wellicht (voor jou en de community) leuk om hierover in de toekomst te bloggen?
Mijn voorkeur ligt vooral in het privaatrecht. Ik wil later graag een master ICT recht gaan volgen precies om de redenen die jij nu aankaart: het staat nog in de kinderschoenen.

Een erg mooi voorbeeld (het is wel strafrecht, dat wel ) is het Arrest RuneScape. Waarin de Hoge raad oordeelde dat het stelen van virtuele valuta, in dit geval het geld wat je kan verdienen in Runescape om dingen te kopen, valt onder de kwalificaties van het artikel wat gaat over diefstal. Je kan alleen een goed stelen. Dat is in dit geval ook zo oordeelde de Raad. Net zoals vroeger men discussieerde of je stroom kon stelen, ''stroom is toch geen goed?'' dacht men toen. De Hoge raad oordeelde daarin ook dat stroom een goed is en dat stroom gestolen (afgetapt) kan worden.

ICT recht is sterk gelinkt aan auteursrecht. Als ik iets op internet plaats, is het dan van mij? Mag iedereen die plaatjes verspreiden?
Vragen waar BREIN onder andere zich ook mee bezighoudt, wel op de verkeerde manier vind ik...

Persoonlijk vind ik dat het recht te langzaam meegroeit met de technologische ontwikkelingen. Dit zorgt voor onduidelijke vraagstukken die aan de Hoge raad worden voorgelegd, die vraagstellingen zouden met juiste wetgeving voorkomen kunnen worden.

Reageren is niet meer mogelijk