3 x triple 20 maakt?

Door Ps3gamer91 op vrijdag 3 januari 2014 00:10 - Reacties (6)
Categorie: -, Views: 4.645

Juist ja, 180! Een apart getal 180.. In de bepaalde context kun je stellen: 180 graden is 'de andere kant op' en dat is precies wat ik met 180 bedoel; een draai van 180 graden.

Wat een jaar was 2013 eigenlijk, jaar van de NSA wat jullie Tweakers natuurlijk niet moet zijn ontgaan. Wat stelt privacy eigenlijk voor?

Artikel 10 van de grondwet: Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer. Dit komt niet echt terug in de wijze waarin privacy hoort worden gewaarborgd door bijvoorbeeld de NSA. a la, we praten in dit geval wel over internationale regelingen waaronder de Patriot Act enzovoort wat dit verhaal extreem complex maakt.

Het jaar van de teloorgang van mensenrechten in Syrie, het heeft daar een dieptepunt bereikt. Triest.

Het jaar waarin hier in Nederland ook genoeg triestheid te zien was, waarin familiedrama's nog steeds actueel zijn, waar zinloos geweld nog aan de orde van de dag is en een ' I dont give a shit' mentaliteit heerst van vooral mensen van mijn leeftijd.

Het jaar waarin zwarte Piet nog nooit zo beroemd was, helaas op de verkeerde manier vind ik. Waarin racisme en discriminatie ten onrechte werd genoemd(!)

Het jaar waarin diversiteit (vooral in afkomst ), mede door de zwartenpieten discussie negatiever is belicht.

Het jaar Waarin Prins Friso uiteindelijk is overleden en we onze eerst Koningsdag hadden.

Het jaar Dat in het teken stond van de laatste stuiptrekkingen van de crisis(?)

Het jaar Waarin de Filipijnen werd getroffen door de woeste natuur, en waarin de wereld erg vrijgevig was. Ik hoop dat alles op de goede plek komt.


Maar ook op persoonlijk vlak was 2013 een bewogen jaar.

Voor mezelf wil ik dat 2014 een jaar van kalmte wordt. Ik wil me kunnen concentreren op mijn studie, een nieuwe liefde zie ik nu nog niet echt zitten... Maar wie weet wat er gaat komen, ik leef met de dag en sta open voor nieuwe dingen.


http://gieterveen.com/wp-content/uploads/2013/03/darts180_021.jpg

Het is verdomd hard nodig dat men eens zich achter de oren gaat krabben, waaronder ikzelf ook om te kijken of wij niet langzaam afstevenen op een soort afgrond waarin wij totaal geen oog meer voor elkaar hebben... Dat zou jammer zijn niet? We moeten een draai van 180 graden maken om niet die afgrond in te gaan.

De eerste keer het getal '180' was gisteren, gegooid door onze grote vriend Michael van Gerwen. Ik hoop dat 2014 in het teken staat van het getal 180, het betekent meer dan alleen 3 x triple 20.

----------------------------------------------------
Bij deze dus mijn (erg korte) terugblik op 2013. Excuus als ik essentiële dingen ben vergeten, waaraan ik niet twijfel!

Ik ben van plan over een aantal dagen een nieuwe post te maken en ik zou het leuk vinden als ik men misschien kan helpen met juridische dingen voor zover een student dat kan ;) ... Als je iets weet of wilt weten kan je een bericht o.i.d. sturen! Ik probeer dan een postwaardig artikel erover te schrijven.

Feedback is meer dan welkom!

Volgende: Anno nu 08-'14 Anno nu
Volgende: Introductie 01-'14 Introductie

Reacties


Door Tweakers user pinna_be, vrijdag 3 januari 2014 02:30

Hey,

Ben jong, zonder levenservaring, en waarschijnlijk is hetgeen wat ik hier zeg slechte raad:
maar, zolang je kan: leef nooit half.

Laat 2014 het jaar zijn waarin je ervoor zorgt dat je wilt dat 2015 allesbehalve kalm wordt.
internet-high5.

Ook nog, een positievere noot:
2013 was in het jaar waarin :

-Het bestaan van het Higgs-deeltje is bevestigd
-in India een anti-corruptie wet werd getekend
-nieuwe methoden tegen kanker zijn dit jaar succesvol gebleken
-nieuwe methoden om pancreaskanker te detecteren zijn ontwikkeld
-een nieuwe paus, waarvan het lijkt dat hij de Kerk wil omvormen tot een Goed Doel voor de al dan niet Christelijke armen, is gekozen.
-een pakistaans meisje van 16 jaar, ondanks dat ze neergeschoten is door de Taliban, toch nog actief wedijvert voor onderwijs voor kinderen.
-10 extra staten in de vs homohuwelijk toestaan

2013 was een mooi jaar,
Het is niet nodig om 180 graden te draaien, we hoeven niet de kortste weg te nemen, we geraken er wel!!!

Door Tweakers user arbraxas, vrijdag 3 januari 2014 04:35

Ja Higgs deeltje was mooi, alleen jammer dat daar een neuroloog genaamd Jansen Steur, die zelf zo dement als een deur is tegenover staat.
India heeft een anticorruptiewet, maar ook het jaar van de vreselijke verkrachtingszaken in dat land
Kanker onderzoek succesvol, alleen jammer dat in absolute getallen het aantal nog steeds toeneemt. (Al zal dit ook door beter onderzoek komen)
Die paus zal wel willen, maar een bezem is er nog steeds niet door die hele kliek geweest.
Heel moedig pakistaans meisje, hulde voor haar, alleen pakistan zelf glijd weer heel snel af naar taliban heerschappij.
Homohuwelijken niks mis mee, alleen jammer dat in dat andere grote land er wettelijk net iets anders over word gedacht. (Rusland dus, en niet alleen daar.)

2014 begint ook goed voor mij, direct een prijsverhoging v/d brandstof en verhoging van het huurwaarde forfait met 0.1% (lijkt niks maar komt voor mij in de praktijk neer op een verhoging van 17%)

Ja ik ben wat ouder als jullie en daardoor meer van het type "het glas is halfleeg".

Desondanks wens ik jullie een voorspoedig 2014. En droom nog een tijdje door. Je wordt vanzelf ruw wakker gemaakt. Stel dat zo lang mogelijk uit.

Door Tweakers user Pathogen, vrijdag 3 januari 2014 10:40

arbraxas schreef op vrijdag 03 januari 2014 @ 04:35:

Ja ik ben wat ouder als jullie en daardoor meer van het type "het glas is halfleeg".

Desondanks wens ik jullie een voorspoedig 2014. En droom nog een tijdje door. Je wordt vanzelf ruw wakker gemaakt. Stel dat zo lang mogelijk uit.
Dat heeft niets met je leeftijd te maken, maar met je instelling. Ik ken genoeg pessimistische jongeren en optimistische ouderen ;)

Accijns- en belastingverhogingen gebeuren elk jaar, maar ieder jaar blijk je dat toch weer te overleven, een dak boven je hoofd te hebben en auto te kunnen rijden. Niks mis mee toch?

Prutsende doktoren en vreselijke verkrachtingszaken komen steeds vaker aan het licht. Dat klinkt misschien verschrikkelijk, maar het is juist goed dat mensen dit weten. Zonder kennis van de feiten gebeurt er namelijk helemaal niets aan.

Verder beschrijf je stilstand als achteruitgang, maar die stilstand is schijn. 2 Pussy Riot leden worden (weliswaar 3 maanden) vroeger vrijgelaten. Dat doe je niet als je intentie is om je standpunt tot in het einde der tijden vol te houden.
Homohaat die aan het licht komt wekt protest op en politieke druk, waardoor uiteindelijk verandering kan ontstaan.

Lang leve de vooruitgang van de (social) media, ik hoop dat ze in 2014 nog meer rotzooi aan het licht brengen dan afgelopen jaar.

Door Tweakers user Jeroenneman, vrijdag 3 januari 2014 12:34

Ik denk dat het probleem vooral ligt bij wat Theo Maassen ook in zijn eindejaarsconference aan het licht bracht:

We focussen alleen op wat slecht of mis gaat.
Er gaat juist zoveel goed in deze wereld! Iedereen die ik ken heeft een dak boven zn hoofd, schoon drinkwater (ZONDER chloor!) en kan naar de supermarkt gaan en zich uitleven.
Met kerst kopen we een kerstboom, versieren het huis en eten lekkere dingen.

En dan nog hebben we het "zo slecht"...

Geloof me, ik heb ook wel eens dagen dat ik denk "He bah, moet dit nu" of "Dit valt me echt tegen". En dan zet je het nieuws aan, en zie je dat er mensen zijn zonder huis, eten of drinkwater. En dan schaam je jezelf gewoon dat je zo zielig doet, terwijl je eigenlijk alle basisbehoeften prima voor elkaar hebt.

Ja, er gaat veel fout. Teveel.
Maar gelukkig gaat er ook veel goed. Wie herinnert zich nog die corrupte Brein directeur? Toch maar mooi vastgelegd door POWnews. Die TPB blokkade? Omzeild iedereen massaal.

Ja, er worden moorden gepleegd. Tegelijkertijd gaan er in Afrika steeds minder kinderen dood door betere begeleiding bij de geboorte!
En dan beginnen mensen weer te zeiken over overbevolking. Maar gelukkig kunnen we sinds dit jaar gewoon vlees kweken! Maar daar struikelen dan ook weer mensen over. Want dat is "onethisch". En de helft van de wereld laten verhongeren niet?

Als mensen zich nu eens minder druk maakten en zich meer bekommerden om de kleine wereld om zich heen. Koop eens een krantje van die man bij de Albert Heijn.
Help die man die je elke dag rond ziet lopen met oude hompen aan. Zeg eens vriendelijk gedag tegen degene achter de kassa in plaats van het kort af "Wilt U het bonnetje -> Nee."

Lach die zwarte pieten shit weg, dat gekul. Zoals de paus al heel correct constateerde: Wie ben ik om me druk te maken om homo-huwelijken terwijl er nog steeds mensen aan honger sterven!

Ja, mijn OV kaart gaat binnenkort weg, stufi gaat verdwijnen en de overheid is een grote zak ellende gevuld met mannetjes die zich niet aan hun woord houden en snel de eigen zakken vullen met wachtgeld regelingen. Heeft het nut je daarover druk te maken? Niet echt. In plaats daarvan ben ik liever blij dat ik uberhaupt kan studeren, dat ik elke dag van de week iets nieuws kan eten en dat ik het nieuwe jaar inga met vrienden en familie!

Door Tweakers user Craizzy, vrijdag 3 januari 2014 15:09

arbraxas schreef op vrijdag 03 januari 2014 @ 04:35:
Ja Higgs deeltje was mooi, alleen jammer dat daar een neuroloog genaamd Jansen Steur, die zelf zo dement als een deur is tegenover staat.
India heeft een anticorruptiewet, maar ook het jaar van de vreselijke verkrachtingszaken in dat land
Kanker onderzoek succesvol, alleen jammer dat in absolute getallen het aantal nog steeds toeneemt. (Al zal dit ook door beter onderzoek komen)
Die paus zal wel willen, maar een bezem is er nog steeds niet door die hele kliek geweest.
Heel moedig pakistaans meisje, hulde voor haar, alleen pakistan zelf glijd weer heel snel af naar taliban heerschappij.
Homohuwelijken niks mis mee, alleen jammer dat in dat andere grote land er wettelijk net iets anders over word gedacht. (Rusland dus, en niet alleen daar.)

2014 begint ook goed voor mij, direct een prijsverhoging v/d brandstof en verhoging van het huurwaarde forfait met 0.1% (lijkt niks maar komt voor mij in de praktijk neer op een verhoging van 17%)

Ja ik ben wat ouder als jullie en daardoor meer van het type "het glas is halfleeg".

Desondanks wens ik jullie een voorspoedig 2014. En droom nog een tijdje door. Je wordt vanzelf ruw wakker gemaakt. Stel dat zo lang mogelijk uit.
je leeftijd heeft niks te maken met je instelling, ik zag laatst een regel die me hier direct aan liet denken:" a nagative mind will never give you a positive life"deze zin komt van een jonge rapper die al een hele realistische beeld op de maatschappij heeft, hij heet mc prophet

Door Tweakers user AlexV, zaterdag 4 januari 2014 00:07

Het jaar waarin hier in Nederland ook genoeg triestheid te zien was, waarin familiedrama's nog steeds actueel zijn, waar zinloos geweld nog aan de orde van de dag is en een ' I dont give a shit' mentaliteit heerst van vooral mensen van mijn leeftijd.
Het jaar waarin dit soort domme uitspraken nog steeds gedaan worden.

Begrijp met niet verkeerd, maar als je denkt dat familiedrama's, zinloos geweld en een andere mentaliteit te voorkomen zijn of veranderen, dan is dat domweg naïef idealisme. Veel Nederlanders maken één cruciale fout (wat aangewakkerd wordt door de media): al het nieuws moet negatief zijn, we kunnen niet focussen op iets positiefs maar alleen de negatieve punten moeten belicht worden.

Datzelfde zie je terug in jouw punt over zinloos geweld. Nederland wordt al sinds 2000 elk jaar weer veiliger (dit blijkt uit politiestatistieken, slachtofferenquêtes, etc). Maar toch iedere keer weer wordt er in het nieuws, op facebook en waar dan ook beweerd dat Nederland achteruit gaat, het allemaal kut is en dat we straks op elke hoek vermoord kunnen worden. Dit heeft ook grotendeels met de politiek te maken, een politicus die het volk naar de mond praat zal veel meer stemmetjes oogsten dan een politicus die laat zien dat het al goed gaat en het volk zal tegenspreken in haar gedachten. Bron: NRC (http://www.nrc.nl/handels...-die-het-wil-hore-1331949)

Reageren is niet meer mogelijk